MR LIVING OY

MIKKO MÄKI-RAHKOLA | CEO

Mikko Mäki-Rahkola sai helpotusta kiireisiinsä ulkoistamalla tehtäviään Smoothlyn etätyöntelijälle.

Mikko on toiminut ohjelmistoalan yrittäjänä jo pitkään, ja arkeen mahtuukin paljon muistettavaa, hallinnollisia tehtäviä sekä erilaisia projekteja.

Etätyöntekijä hankittiin paikkaamaan yrittäjän yleisen kiireen ja muutoinkin ruuhkavuosien aiheuttamia haasteita.

Luotettava ja tarkka etätyöntekijä apuna erilaisissa tehtävissä

“Ennen palvelun käyttöön ottamista itsellä oli epäilyksiä siitä, että voinko antaa arkoja tietoja sisältäviä tehtäviä etätyöntekijälle ja tulevatko työt hoidettua tarpeeksi huolellisesti ja hyvin. Luottamus etätyöntekijään ja siihen, että hommat tulevat hoidetuksi, kasvoi kuitenkin sitä mukaa, kun tuloksia alkoi tulla”, kuvailee Mikko ajatuksiaan palvelun aloittamiseen liittyen.

“Suosittelenkin alkuun, että speksaa kaikki tehtävät tosi tarkasti, jotta etätyöntekijän ei tarvitse lukea ajatuksia siitä, kuinka asiat haluttaisiin hoidettavan. Itse delegoiminen tehostuu kyllä siitä hyvin nopeasti.”

“Palvelun aloittaminen oli todella joustavaa ja sujuvaa ja siinä mentiin asiakkaan ehdoilla: alkuun käytin palvelua 15-20h/kk ja nykyään noin 30-35h/kk.”

Odotukset ylittävää palvelua ja helpotusta kiireisiin

Smoothlyn palvelun avulla Mikko on pystynyt keskittymään paremmin asiakastyöhön ja saanut helpotusta työ- ja yksityiselämänsä kiireisiin.

“Olen ollut todella tyytyväinen siihen, että omia rutiineja on karsiutunut olkapäiltä pois ja olen voinut keskittyä enemmän asiakastyöhön ja ydinosaamiseeni. Etätyöntekijäni on hoitanut tehtävänsä hyvin ja joskus jopa paremmin, kuin mihin itse olisin pystynyt. Parhaimmillaan olen laittanut muutaman rivin pituisen viestin tehtävään liittyen ja parissa tunnissa saan takaisin suunnitelman, joka saa aikaan wau-efektin”, kuvailee Mikko kokemustaan Smoothlyn palvelusta.

“Jotkut tehtävät ovat yksittäisinä pieniä, mutta kun niitä on satoja, niin ne vievät viikossa yllättävän paljon aikaa. Itselle suurin hyöty on se helpotuksen tunne siitä, kun saa toiselle ulkoistettua kaiken muistamiseen ja tekemiseen liittyvän ajan ja vaivan.”

“Aikaisemmin takaraivossa kaiversi lista asioista, joita pitäisi muistaa hoitaa, vaikka olisi kiire eikä aina jaksaisi. Nykyään olen saanut mielenrauhan siitä, että kaikki asiat tulevat varmasti hoidetuksi.”

Enemmän voitettavaa, kuin hävittävää

Mikko suositteleekin lämpimästi Smoothlyn palvelua kaikille asiantuntijatyötä tekeville, yrittäjille ja pienille yrityksille.

“On paljon töitä, joita on syytä ja paras tehdä itse, mutta lisäksi on myös paljon sellaisia rutiininomaisia töitä, joita jonkun muun kannattaisi tehdä, ja joka luultavasti tekisi ne vielä paremmin.”

“Työntekijän hankkiminen palveluna on hyvä vaihtoehto erityisesti silloin, kun kiire on kausiluonteista. Palvelun käyttö ja siten myös kustannukset joustavat mukavasti.”

“Ainakin omalla kohdallani aloittaminen oli aika paljon uskalluksesta kiinni. Kokeilemalla voit tietysti hävitä palvelun kuukausihinnan ja aloitukseen käytetyn ajan, mutta toisaalta sen toimiessaan on aika paljon voitettavaa.”

“Suosittelen kaikkia kokeilemaan sitä tunnetta, mikä tulee, kun asiat ovat hoidossa jollain muulla ja itse voi keskittyä siihen itse tekemiseen”, lisää Mikko vielä haastattelun loppuun. 

Tarvitsetko HR-assistenttia rekrytoinnin ja henkilöstöhallinnon avustaviin tehtäviin tai taloushallinnon assistenttia esimerkiksi laskutuksen tai reskontran hoitamiseen? Delegoi osaavalle etätyöntekijällesi työt, joita et osaa, halua tai sinun ei kuuluisi tehdä ja voit keskittyä itse asiantuntijatyöhön. Jätä viesti, niin asiantuntijamme on yhteydessä sinuun!