Kuinka säästää työntekijäkuluissa tuhansia euroja helposti? Kattava ja realistinen laskelma etätyöntekijän kustannuksista suhteessa perinteiseen työntekijään

Mitä jos voisit säästää tuhansia euroja hyvinkin yksinkertaisesti?

Työn murros on ollut paljon puheenaiheena siirryttäessä 2020-luvulle. Työn tekeminen muuttuu edelleen voimakkaasti asiantuntijatyön lisääntyessä sekä digitalisaation ja tekoälyn merkityksen kasvaessa. Tämän lisäksi kevät 2020 tullaan varmasti muistamaan vielä seuraavinakin vuosikymmeninä aikana, jolloin iso osa suomalaisista pääsi etätyön tekemisen makuun.

Etätyön suosion lisäksi yhä useampi organisaatio on alkanut panostaa työn joustavuuden, matalamman organisaatiorakenteen ja työnantajamielikuvan kehittämiseen. Mutta miksi työntekijän hankkiminen tapahtuu edelleen samoin perinteisin menetelmin kuin menneinä vuosikymmeninä?

Me Smoothlylla uskomme, että myös työntekijän hankkimisen keinot tulevat muuttumaan dramaattisesti tulevina vuosina. Kun maailma ja sen vaatimukset muuttuvat, muuttuu myös työn tekeminen.

Työntekijän hankkiminen perinteiseen tapaan ei ole aina se paras tai kustannustehokkain ratkaisu. Itse asiassa etätyöntekijän hankkiminen perinteisen työntekijän sijaan voi auttaa sinua säästämään hyvinkin nopeasti tuhansia euroja, jotka voit käyttää heti yrityksesi kasvattamiseen ja kehittämiseen.

Tässä artikkelissa saat selville kattavan ja realistisen laskelman siitä, kuinka voit säästää tuhansia euroja hankkimalla etätyöntekijän palveluna perinteisen työntekijän sijaan. Jatka siis lukemista👇🏼

 

5 yllättävää työntekijän kustannusta (joita sinun ei halutessasi tarvitse maksaa)

1. Tehoton työaika

Perinteisen työntekijän suurin kustannus on kiinteä palkka, joka täytyy joka kuukausi maksaa. Haasteena tässä on se, että työn tarve ei ole yrityksissä aina kiinteä: se itse asiassa vaihtelee yllättävänkin paljon. Erityisesti asiantuntijatyössä on kausia, jolloin työtä on enemmän kuin tekijöitä, mutta vastapainona myös selkeästi hiljaisempia kuukausia.

Tämä aiheuttaa sen, että erityisesti hiljaisina aikoina maksat täyden kiinteän palkan, vaikka työntekijän käyttöaste olisi vain 40%. Etätyöntekijä on joustava valinta juuri siksi, että maksat vain tehdystä työstä. Kun työn tarve muuttuu, muuttuu myös työntekijän käyttöaste.

Myös tilanteessa, jossa ei ole resursseja palkata omaa työntekijää esimerkiksi epävarman markkinatilanteen tai työn projektimaisuuden takia, voi fiksumpi ratkaisu olla etätyöntekijän hankkiminen palveluna sen joustavuuden vuoksi. Joustavuuden lisäksi etätyöntekijä auttaa sinua säästämään joka kuukausi jo pelkästään sillä, että maksat vain tehokkaista käytetyistä työtunneista: et siis maksaa tauoista tai siitä, jos tekemistä ei jollekin päivälle ole.


2. Rekrytointikustannukset

Työntekijän hankkimiseen, palkkaamiseen ja perehdyttämiseen menee huomattavasti aikaa, resursseja ja riihikuivaa rahaa. Pelkät palkkaamisen kustannukset ovat keskimäärin 2650€. Palkkaamisen lisäksi perehdyttämiseen menee usein jopa kuukauden päivät aikaa, ja uusi työntekijä tarvitsee alussa paljon huomiota, neuvomista ja tukea.

Mikäli rekrytointi menee pieleen, edessä on uusi kierros osaavan työntekijän löytämiseksi, jolloin myös kustannukset jatkavat nousemistaan. Etätyöntekijän hankkiminen palveluna minimoi tietysti työntekijän hankkimiseen liittyvät kustannukset, mutta myös riskin siitä, että valittu henkilö olisi väärä.

Esimerkiksi meillä Smoothlylla hoidamme koko rekrytointiprosessin puolestasi, jolloin työntekijän hankintaan liittyvät kustannukset sekä riski virherekrytoinnille eliminoituu kokonaan.


3. Työtila ja välineet

Vaikka yksittäinen uusi työntekijä ei välttämättä lisää toimiston kiinteitä kustannuksia, niin työn tekemiseen tarvittaviin välineisiin saa käytettyä helposti useamman tuhannen euron. Kuitenkin pitkällä tähtäimellä perinteiseen toimistotyöhön tottuminen saattaa pitää yllä korkeita kiinteitä kustannuksia verrattuna tilanteeseen, jossa etätyöskentely olisi toimistotyötä suositeltavampaa.

Mitä vähemmän työntekijöitä on paikalla toimistossa, sitä pienemmällä tilalla pärjää. Työntekijän hankkiminen palveluna tarkoittaa sitä, että hänelle ei tarvitse varata omaa työtilaa tai hankkia kalliita työvälineitä. Esimerkiksi kaikki Smoothlyn etätyöntekijät hoitavat työnsä kotona omilla välineillään.


4. Lomat, sairaslomat & poissaolot

Työntekijän hankkimiseen ja kiinteään palkkaan menevien kulujen lisäksi rahaa menee paljon kesäloman ja sairauspoissaolojen maksamiseen. Itse asiassa yhden työntekijän kohdalla poissaoloja kertyy keskimäärin 41 (!) päivää vuodessa. Sairauspoissaoloihin liittyy myös aina huoli siitä, tuleeko kaikki tärkeät asiat varmasti hoidetuksi.

Etätyöntekijä on puolestaan työsuhteessa Smoothlyyn, jolloin me hoidamme kaikki lomiin ja sairauspoissaoloihin liittyvät maksut puolestasi. Toisaalta myös sairaustapauksien kohdalla pystyt saamaan korvaavan tekijän nopeasti, jolloin yrityksesi pyörät pyörivät poissaolosta huolimatta.


5. Työterveyskulut

Yhden työntekijän työterveyskuluihin uppoaa vuodessa noin 300€, kun taas etätyöntekijän kohdalla kustannus on pyöreät 0€. Kulut ovat tietysti sitä suuremmat, mitä kattavamman turvan organisaatio haluaa työntekijöilleen tarjota. Työterveyskulujen lisäksi esimerkiksi työhyvinvointiedut ovat suuri kustannuserä.

Kustannuksissa säästämisen lisäksi etätyöntekijän hankkimisessa palveluna on myös muita hyviä puolia, kuten oman työn tehostaminen ja mahdollisuus tehdä enemmän laskutettavaa työtä.

Pssst… Näissä artikkeleissa puhumme lisää siitä, kuinka etätyöntekijä auttaa sinua tehostamaan työpäivääsi!👇🏼

 

Mietitkö tässä kohtaa, voisiko etätyöntekijän hankkiminen palveluna olla sinulle hyvä fitti? Tarkista tästä:👇🏼

  • Haluaisit vähentää työkuormaasi tai antaa osan (ei-niin-mielekkäistä) työtehtävistä pois, mutta perinteiseen työntekijään sitoutuminen jännittää eikä sinulla ole aikaa etsiä osaajaa saati perehdyttää sitä
  • Haluaisit pystyä keskittymään työhösi ilman jatkuvia keskeytyksiä ja toisaalta mahdollisuuden delegoida kiireellisiä tehtäviä eteenpäin tarpeen tullen, jotta sinulla ei olisi jatkuva huoli siitä, tuleeko kaikki tehdyksi
  • Haluaisit enemmän vapaa-aikaa päiviisi ja mielenrauhan siitä, että kaikki tulee tehdyksi, mutta sinulla ei ole aikaa pitkiin ja aikaa vieviin rekrytointiprosesseihin
  • Perinteisen työntekijän hankkiminen on sinulle liian kallis tai työläs vaihtoehto (työkalujen hankkiminen, perehdyttäminen ja kouluttaminen, kiinteä kuukausipalkka) mutta olet valmis sijoittamaan ainakin 440€/kk siitä, että pystyt keskittymään enemmän niihin töihin, missä olet parhaimmillasi​

Jos nyökkäsit hyväksyvästi edellisten kohdalla, seuraava askel onkin looginen👇🏼

Näin asiakkaamme sanovat meistä