Heidi Hännikäisen sai joustavan osa-aikatyön toisen työn ohelle

”Aikanaan, kun hain Smoothlylle töihin, olin töissä myös toisessa paikassa. Halusin sen ohelle toisen työn, jota voisin tehdä etänä kotoa käsin. Tulevaisuudessa haluaisin myös matkustaa enemmän ja etsin sellaista työtä, joka olisi joustava tämän asian suhteen. Smoothly kiinnitti heti huomioni, enkä ollut edes tiennyt, että tällaista työtä on tarjolla.”

”Hakemuksen laitettuani minuun oltiin Smoothlylta yhteydessä aika nopeasti ja haastattelu hoidettiin siinä puhelimessa. Silloin heti kerrottiin, että juuri nyt ei ole asiakasta tarjolla, mutta minut siirrettäisiin työntekijäpooliin odottamaan. Muutaman kuukauden päästä sain tiedon, että minulle olisi asiakas tarjolla, ja siitä jo viikon päästä oli ensimmäinen tapaaminen asiakkaani kanssa.”

Ensimmäinen palaveri asiakkaan kanssa sujui rennolla otteella

”Ennen ensimmäistä tapaamista asiakkaan kanssa suoritin perehdytyksen, jossa käytiin läpi tarkemmin asiakkuutta ja käytäntöjä työssä menestymiseen. Alkupalaverissa oli asiakkaan ja minun lisäksi Smoothlyn asiakkuudesta vastaava henkilö, mikä on tosi hyvä sen kannalta, että kaikki pysyvät kartalla siitä, mitä tapahtuu. Jos ei itse osaa kysyä kaikkea niin kokeneempi Smoothlyn työntekijä osaa kyllä kysyä.”

”Palaverissa on yleensä tosi rento tunnelma ja sen lopuksi yleensä katsotaan se eka tehtävä, mitä pystyn heti alkaa työstämään.”

”Yleensä tehtävät on aika selkeitä ja paljon samoja taloushallinnon tehtäviä. Kuitenkin asiakkaat luovat usein sellaisen tunnelman, että jos on jotain kysyttävää, niin aina saa palata asiaan. Tiedän aina, että voin kysyä, jos tarvitsen apua, eli siinä mielessä työ on ihan sama kuin olisin töissä toimistolla.”

”Etätyössä haastavinta on kommunikaatiokatkokset asiakkaan kanssa, jos heitä ei saa heti kiinni. Hyvä puoli on onneksi se, että aina voi soittaa ja meillä on käytössä hyvät viestintäkanavat. Itse ainakin olen tehokkaampi etänä, kun saa keskittyä rauhassa ilman keskeytyksiä.”

Etätyötä yksin, mutta yhteisöllisesti

”Parasta Smoothlylla työskentelyssä on se, että työtä saa tehdä lähes missä vain ja työpäivän saa itse organisoida miten haluaa, kunhan pysyy asiakkaiden deadlineissa. Lisäksi Smoothlyssa kivaa on yhteisöllisyys: kerran kuukaudessa meillä on yhteinen etäpalaveri kaikkien etätyöntekijöiden kanssa, missä pääsee jakamaan ajatuksia, haasteita ja onnistumisia. Lisäksi meillä on käytössä viestintäkanava muiden etätyöntekijöiden kanssa, missä voi sparrailla toista ja pyytää apua matalalla kynnyksellä.”

”Tässä työssä onnistuu, kun osaa johtaa itseään, osaa aikatauluttaa päivänsä ja pitää kiinni siitä, että sovittu työ tulee tehdyksi. Lisäksi tässä tarvitaan itsekuria, tehokkuutta, tarkkuutta, halua kehittyä ja oppia koko ajan uutta.”

”Toisaalta työ ei välttämättä sovi sellaiselle, joka kaipaa jatkuvasti opastusta ja ohjeistusta työskentelyyn, sillä työtä tehdään kuitenkin pääosin yksin ja omin avuin. Tässä työssä myös työajat vaihtelevat jonkin verran, eli joskus on vähän enemmän ja joskus on vähän vähemmän. Tasaista 9-17 työtä tästä ei välttämättä itselle saa, mutta hyvä puoli on silti se, että usein pystyy itse vaikuttamaan paljon siihen, kuinka paljon tunteja kuukaudessa tekee.”

”Yleisesti suosittelen työtä kaikille, jotka ovat kiinnostuneet hallinnollisista ja markkinointiassistentin hommista. Tässä oppii tosi paljon ja sitä pystyy hyödyntämään myöhemmin uralla. Mahtava ensimmäinen kosketus ensimmäisiin hommiin, kunhan on vähän kokemusta tai koulutusta taustalla.”

”Lisäksi työ sopii hyvin sellaiselle, joka etsii osa-aikatyötä toisen työn ohelle tai esimerkiksi lisätuloa opiskelujen ohelle. Tämä työ on hyvin joustavaa eikä ole sidottu yhteen fyysiseen paikkaan ja työt saa hyvin sovitettua omiin aikatauluihin.”

”Koska asiakkaita on paljon eri aloilta, saa kokemusta ja pääsee samalla tutustumaan eri aloihin, joihin ei muuten ehkä välttämättä olisi tutustunut.”

Haluaisitko työskennellä monipuolisissa assistentin tehtävissä kotoasi käsin kiinnostavien yritysasiakkaidemme kanssa? Sinulle tämä on upea mahdollisuus päästä kiinni yritysmaailmaan ja tehdä monipuolisia tehtäviä joustavalla työmäärällä. Etsimme jatkuvasti taitavia assistentteja osaksi modernia startupiamme, joten laita meille hakemus tulemaan jo tänään✍🏼